1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>
 • Rezultate partiale Alegeri Locale 2016, astazi ora 10.00

  Avem rezultatele partiale inregistrate astazi la ora 10.00. Avem si votul la Consiliul Local.

  Iata mai jos situatia:

 • Plopenarii i- au acordat inca un mandat lui Dragos Nita

  In urma alegerilor de duminica 5 iunie, orasul Plopeni continua cu Primarul in functie. In urma numararii paralele domnul Dragos Nita (PNL) a acumulat un numar de 61% din voturile valabil exprimate. Pe locul doi clasandu-se candidatul PSD, Viorel Nedelcu. Felicitari castigatorului si echipei sale. Nu avem inca informatii despre situatia la Consiliul Local, va vom informa imediat ce le vom afla.

 • Marius Petre si echipa sa, suflul tanar al alegerilor

  A treia persoana care a raspuns afirmativ solictarii de a ne acorda un interviu este Mariu Petre candidat al PMP pentru postul de Primar al orasului nostru. Iata mai jos ceea ce a avut de spus tanarul candidat.

 • Ghiorghita SACALUS: "Fii curajos, voteaza schimbarea!"

  Incepand de astazi deschidem usa campaniei electorale. Am discutat cu candidatii pentru postul de Primar al orasului Plopeni. Au avut amabiliatatea de a ne raspunde intrebarilor noastre trei din cei cinci candidati, in ordinea raspunsurilor primite: Ghiorghita Sacalus (ALDE), Dragos Nita (PNL), Marius Petre ( PMP). 

  Astazi, publicam interviul cu domnul Ghiorghita Sacalus.

 • Millau si Plopeni, orase infratite

  Ieri, 28.09.2015, in cadrul sedintei Consiliului Local al orasului Plopeni, a fost oficializata infratirea localitatilor Millau din Franta cu orasul nostru.

"Ultima casă" sub o nouă administrare

PDF Imprimare Email

La avizierul Primăriei se poate citi că - administrarea cimitirului oraşului va fi făcută de cea mai importantă instituţie a oraşului; contractele pentru închirierea locurilor de veci se fac tot cu Primăria şi NU cu Biserica din Plopeni ca până acum.

Hai să dicutam puţin ce implică această situaţie, care, înainte de orice, este binevenită…Să zicem că se întâmplă nefericita situaţie şi un membru al familiei trece în lumea celor drepţi… declari decesul la Primărie şi faci şi cerere pentru a ţi se acorda un loc de veci (în cazul în care familia ta nu are deja unul. Asta este un lucru bun, nu mai înseamnă un drum în plus la Biserică, unde, nu se ştie exact cine şi cum deţine locurile de veci, dar asta e altă discuţie…O altă decizie este aceea că, în momentul în care vrei să ridici piatra funerară trebuie să soliciţi acceptul celor de la Primărie... şi mai mult decât atât, trebuie să colaborezi cu firma pe care ei ţi-o oferă spre colaborare... aici consider că apare un monopol, care nu e chiar benefic...

Acum să vorbim puţin şi de ce îndatoriri ar trebui să revină Primăriei ca unic administrator al acestui loc... păi, în primul rând, cred că se cuvine ca nefericitului lăcaş să i se asigure paza. Nu puţine au fost situaţiile când mormintele au fost vandalizate sau cimitirul a fost considerat “scurtătură pe calea transhumanţei” de către deţinătorii de vaci sau oi din localităţile învecinate... iar locurile de veci - pajişti...

O altă nevoie urgentă a cimitirului este alimentarea cu apă a pompei din incintă... nu de puţine ori, subsemnatul (şi ca mine, toţi cei care vin la cimitir) a fost la mormântul celor dragi cu flori dar nu a putut să ţină florile proaspete în glastra, fiindcă nu curge apa... Se pare că tăierea apei de la pompă este unica soluţie de a împiedica “hoţii” de apă să mai fure de aici... Soluţia aminitită anterior, cu asigurarea pazei, ar rezolva şi această situaţie... Nu în ultimul rând, consider de bun simţ, că cimitirul să aibe aleile principale asfaltate.. lucru mai mult decât util şi normal într-un asemenea loc... de interes general... aşa cum este şi Stadionul (al cărui drum interior a fost asfalatat) sau Biserica (acolo unde curtea interioară este 100% asfaltată).

Toate aceste acţiuni (poate şi altele), pe care Primăria, ca unic administrator, ar trebui să le facă (şi poate!), nu reprezintă mofturi, ci sunt gesturi de un minim respect faţă de cei care au fost şi ne-au crescut pe noi - actualii locuitori ai oraşului Plopeni. Dumnezeu să îi odihnească în pace!

Fotografie0010

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează