1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>
 • Rezultate partiale Alegeri Locale 2016, astazi ora 10.00

  Avem rezultatele partiale inregistrate astazi la ora 10.00. Avem si votul la Consiliul Local.

  Iata mai jos situatia:

 • Plopenarii i- au acordat inca un mandat lui Dragos Nita

  In urma alegerilor de duminica 5 iunie, orasul Plopeni continua cu Primarul in functie. In urma numararii paralele domnul Dragos Nita (PNL) a acumulat un numar de 61% din voturile valabil exprimate. Pe locul doi clasandu-se candidatul PSD, Viorel Nedelcu. Felicitari castigatorului si echipei sale. Nu avem inca informatii despre situatia la Consiliul Local, va vom informa imediat ce le vom afla.

 • Marius Petre si echipa sa, suflul tanar al alegerilor

  A treia persoana care a raspuns afirmativ solictarii de a ne acorda un interviu este Mariu Petre candidat al PMP pentru postul de Primar al orasului nostru. Iata mai jos ceea ce a avut de spus tanarul candidat.

 • Ghiorghita SACALUS: "Fii curajos, voteaza schimbarea!"

  Incepand de astazi deschidem usa campaniei electorale. Am discutat cu candidatii pentru postul de Primar al orasului Plopeni. Au avut amabiliatatea de a ne raspunde intrebarilor noastre trei din cei cinci candidati, in ordinea raspunsurilor primite: Ghiorghita Sacalus (ALDE), Dragos Nita (PNL), Marius Petre ( PMP). 

  Astazi, publicam interviul cu domnul Ghiorghita Sacalus.

 • Millau si Plopeni, orase infratite

  Ieri, 28.09.2015, in cadrul sedintei Consiliului Local al orasului Plopeni, a fost oficializata infratirea localitatilor Millau din Franta cu orasul nostru.

Dragos Nita, candidatul PNL la Primaria Plopeni, se destainuie alegatorilor

PDF Imprimare Email

Al doilea candidat care a avut amabilitatea de a ne raspunde intrebarilor este Primarul in functie, domnul Dragos Nita. Iata mai jos raspunsurile acestuia la intrebarile prietenilor plopeni.com 

Plopeni.com: Buna ziua, bine v-am gasit!

P.com: Daca ar fi sa va prezentati cu un cuvant, care ar fi acela?

Dragos Nita: Cuvantul cu care m-as prezenta ar fi : “energic”.

P.com: Acum cred ca e cazul sa va faceti o prezentare mai ampla. Ce ar trebui sa stie cetatenii orasului Plopeni despre dv?

Dragos Nita: Sunt o persoana tanara, nascuta si crescuta in orasul Plopeni, deci cu un atasament  neindoielnic  fata de aceasta urbe,  dar si cu experienta in administratia publica locala, optimista , bataioasa, cu mare incredere in posibilitatile mele si ale echipei de colaboratori  de a obtine multe succese in activitate .

P.com: Inainte de a incepe sa discutam lucruri importante, cred ca ar fi interesant de stiu care sunt pasiunile candidatului?

Dragos Nita: -Pasiunile mele sunt sportul , muzica, lectura.

P.com: Care a fost motivatia pentru care ati ales sa candidati?

Dragos Nita: Am ales sa candidez , constient fiind de ceea ce am reusit sa realizez in cei opt ani de mandat , dar si de necesitatea continuarii proiectelor incepute, a punerii in opera a unor noi programe de dezvoltare a orasului .

P.com: Care credeti ca este cel mai mare atu al orasului Plopeni?

Dragos Nita: Consider ca cel mai mare atu al orasului Plopeni este asezarea sa geografica, apropierea  de mari centre urbane ale tarii.

P.com: Care e cel mai important atu al echipei de consilieri?

Dragos Nita: Cel mai mare atu al echipei de consilieri este reprezentativitatea diverselor segmente de populatie ,dar si respectul de care se bucura din partea acestora 

P.com: Va rog sa alegeti de pe lista candidatilor acel nume de consilier pe care il considerati indispensabil pentru dvs? Si de ce l-ati ales?

Dragos Nita: Consilierul indispensabil pentru mine este domnul ing.Matei Daniel ,intrucat cunoaste bine problemele orasului , are capacitatea de a ma sprijini in solutionarea acestora .

P.com: Ce alta persoana ati fi vrut sa o aveti alaturi pe lista partidului, dar nu s-a putut?

Dragos Nita: Alte persoane pe care le-as fi vrut pe lista partidului , dar nu s-a putut, sunt doamna profesoara de limba romana  Podgoreanu Rodica si doamna profesoara de limba franceza Vijeu Viorica.

P.com: Va rog numiti trei mari proiecte pe care doriti sa le implemantati in urmatorii patru ani. As dori ca aceste proiecte sa fie masurabile. Adica sa ne spuneti de unde veti avea fonduri pentru realizarea lor, in cat timp credeti ca veti putea reusi sa le implementati si care va fi impactul asupra cetatenilor orasului nostru?

Dragos Nita: In urmatorii ani as vrea sa implementez urmatoarele proiecte :

a)absorbtia de fonduri europene in cadrul masurii privind eficientizarea energiei electrice , reabilitarea Salii Polivalente, reabilitarea sistemului de energie termica de la Scoala gimnaziala « Carol I »  si de la toate institutiile publice ale orasului ;

b)retehnologizarea a 3 sectii ale Uzinei Mecanice Plopeni (productie militara si civila), cu fonduri de la Ministerul Economiei ; adaugarea a 15 ha ale Uzinei Mecanice Plopeni la Parcul Industrial al Orasului Plopeni ; cu sprijinul domnului Iulian Dumitrescu, persoana venita din domeniul business-ului, o sa reusim ca Parcul industrial care acum se afla sub autoritatea Consiliului Judetean Prahova, sa treaca la orasul Plopeni ;

c)anveloparea blocurilor de locuinte, cu fonduri de la Guvern.

P.com: Una din marile probleme ale orasului nostru o constituie lipsa locurilor de munca? Care vor fi actiunile pentru aducerea unor investitori? La fel, rugamintea ar fi ca Dragos Nitaul sa fie justificat de date masurabile.

Dragos Nita: In masura in care Parcul Industrial va fi al Orasului Plopeni, se vor lua si masurile pentru aducerea de investitori care sa asigure noi locuri de munca pentru populatia orasului.

Plopeni.com: Unul din marile avantaje ale orasului Plopeni il constituie apropierea de Ploiesti, unul din cele mai dezvoltate orase ale tarii. Este mai mult decat stiut faptul ca transportul public dinspre si spre Ploiesti, nu se ridica la standardele pe care navetistii din Plopeni si l-ar dori. Exista mari probleme cu microbuzele care merg pe aceasta ruta: microbuze vechi, program nerespectat, la sfarsit de saptamana orarul nu convine navetistilor. Cum veti rezolva aceasta problema avand in vedere ca printre navetisti se Numara copii -  elevi (scoalari si liceeni) si studenti.

Dragos Nita: Problema transportului public dinspre si spre Ploiesti este de competenta Consiliului Judetean care are si structura de specialitate care se ocupa cu licitatiile in vederea obtinerii licentelor de transport. Speram ca in viitor procedura sa fie mai transparenta si mijloacele de transport respective sa aiba calitatea corespunzatoare.

Plopeni.com: HidroPrahova si activitatea pe care o desfasoara este una din sursele de nemultumire constanta a cetatenilor, fie ca e vorba de costul metrului cub de apa, fie ca e vorba de calitatea serviciilor. Cum veti rezolvati aceaste probleme?

Dragos Nita: Actionar majoritar la Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Managementul Apei si Canalizarii este Consiliul Judetean Prahova.

Sper intr-o colaborare mai buna cu aceasta institutie , de natura a contribui la

solutionarea vechilor probleme privind pretul apei ori calitatea serviciilor. Voi cere mai ferm informatii si explicatii de la reprezentantul Consiliului Local in AGA acestei societati.

Plopeni.com: Exista un numar foarte mare de tineri care din nefericire nu au optiune pentru locuinta si din acest motiv locuiesc cu parintii, existand astfel incredibila situatie ca intr-un apartament sa locuiasca doua sau trei generatii. Exista in programul dv. un proiect de dezvoltare a unui cartier de locuinte pentru tineri? Daca da, cat de fezabil este acesta?

Dragos Nita: In cursul celor opt ani de mandat am initiat mai multe proiecte de hotarari privind, fie acordarea gratuita de  terenuri  pentru tineri pana in 35 de ani, in vederea construirii de locuinte, fie construirea de locuinte prin ANL, dar din pacate, nu au existat socilitari; in perioada urmatoare, voi organiza adunari publice cu tinerii  care nu detin locuinte, in vederea aflarii cauzei lipsei lor de interes pentru obtinerea de terenuri ori cumpararea de locuinte prin ANL si voi proceda in consecinta .

Plopeni.com: Unul din punctele forte ale orasului recunoscut la nivel national este calitatea scolii. Ani de-a randul de pe bancile scolilor din Plopeni au plecat elevi instruiti in diverse domenii. Cum veti face sa sprijiniti educatia, fie ca e vorba de Gradinita, Scoala Generala, Liceu?

Dragos Nita: In privinta sprijinului acordat scolii , lucru cert in perioada care a trecut , (sept.-nov.2015) , controlul ARACIP soldandu-se cu rezultatul  «Foarte bine »,  voi continua sa acord o atentie deosebita invatamantului, prin actiuni care sa tina pasul cu ceea ce inseamna progresul in ecucatie.

Plopeni.com: Un element pe care generatia tanara il comenteaza la noi pe site sau pe pagina de facebook este faptul ca anexele gospodaresti (cotetele) sunt elemente care nu o dau o nota frumoasa orasului, dar care e drept, ani la randul au sustinut multe familii si care pentru generatia parintilor au reprezentat o sursa suplimentara de alimentatie. Cum veti rezolva acest conflict intre generatii? De o parte generatia tanara care doreste eliminarea acestor anexe si poate construirea de locuinte pe aceste terenuri si generatia persoanelor mai in varsta care au nevoie de aceste spatii pentru a-si suplimenta veniturile?

Dragos Nita: Nu consider ca in privinta anexelor gospodaresti ar fi un conflict intre generatii; vom solutiona problema prin concesionarea unor terenuri din zona limitrofa padurii, in vederea amplasarii unor constructii – tip cu regim de a doua resedinta, unde cetatenii orasului vor putea locui ,dar si sa creasca  pasari (porumbei).

Plopeni.com: La momentul prezentei situatia cainilor fara stapan nu mai reprezinta o problema la fel de mare ca acum doi, trei ani in urma insa situatia este departe de a fi rezolvata. Cum veti rezlolva problema cainilor fara stapan, mai ales ca actualul Consiliu Local a votat o decizie care interzice prezenta acestora pe Domeniul Public al Orasului Plopeni?

Dragos Nita: Problema cainilor fara stapan ,rezolvata in mare parte, se mai pune din cauza detinatorilor de caini care nu ii aduc la sterilizare ,ori a locuitorilor din satele vecine care ii aduc in Plopeni ; consider ca monitorizarea video a orasului va fi o solutie pentru depistarea celor care fac astfel de gesturi.

Plopeni.com: O alta problema acuta este reprezentata de mizeria de la marginea padurilor. Cum veti solutiona aceasta problema? Cei de la Mediu si cei de la Ocolul Silvic au fost consulati in aceasta problema?

Dragos Nita: De aproape opt ani autoritatea deliberativa a administratiei publice locale a reglementat, prin hotarare, doua actiuni ample  de curatenie  a orasului, in martie si octombrie, cu ajutorul Serviciului public de gospodarie comunala si a S.C.Servicii Edilitare Plopeni, dar in final totul se reduce la lipsa de educatie civica a cetatenilor din Plopeni si din imprejurimi.

Plopeni.com: Cum raspundeti celor care sustin ca in cadrul Primariei exista un numar mare de angajati si ca numarul acestora nu se justifica?

Dragos Nita: Celor care sustin ca in cadrul Primariei exista un numar mare de angajati, le raspund  ca in fiecare an au fost respectate prevederile OUG nr.63/2010 si  comunicarile Institutiei Prefectului Judetului Prahova cu privire la numarul maxim de personal din autoritatile si  institutiile publice, stabilit in functie de numarul  de locuitori  rezultat la ultimul recensamant.; la ora actuala exista si posturi vacante.

Plopeni.com: In urma cu putin timp am publicat un articol pe site-ul nostru intitulat “Idei de campanile”. Ati citit articolul resprectiv? Daca da, veti implementa parte din aceste idei daca veti ajunge Primar?  Aveti sustinerea noastra in implementarea oricarei din aceste idei.

Dragos Nita:

Plopeni.com: Inainte de acest interviu pe pagina noastra de facebook am lansat o campanie de strangere de intrebari din partea cetatenilor orasului. In cele ce urmeaza o sa va prezentam aceste intrebari si avem rugamintea de a le raspunde prietenilor nostri, potentiali votanti ai dv.

Prieten plopeni.com: Care sunt deadline-urile promisiunilor din campanie? Dacă acestea sunt depășite, se va da vina pe altcineva sau se va înainta demisia? In orice societate privată, neîndeplinirea sarcinilor atribuite într-un interval de timp se sancționează cu demitere, dar în acest caz, conform legii, cetățenii nu pot sancționa acest lucru decât din patru, în patru ani, prin vot.

Dragos Nita: Daca nu imi voi indeplini promisiunile din campanie sau daca termenele stabilite penru transformarea acestora in realitati vor fi depasite,  sanctiunea mea va fi , desigur , orientarea votantilor catre o alta persoana.

 

Prieten plopeni.com: Aveti in program anveloparea blocurilor? Daca da, cum doriti sa procedati? De unde se vor aloca fondurile necesare? Luati in calcul atragerea de fonduri europene? Daca da, cum veti incuraja crearea de asociatii de proprietari (acest criteriu fiind necesar pentru atragerea fondurilor).

Dragos Nita: : Unul dintre marile proiecte pe care doresc sa le implementez in perioada viitoare este anveloparea blocurilor si aceasta se va realiza cu fonduri de la Guvern.

 

Prieten plopeni.com: Ce veti face cu cotetele? Le veti darama sau nu?

Dragos Nita: Cotetele vor fi daramate in functie de realizarea constructiilor – tip pe terenuri din zona limitrofa padurii.

 

Prieten plopeni.com: Ce solutii aveti pentru mirosul venit de la groapa de gunoi aflata la marginea padurii (in directia orasului Baicoi)?

Dragos Nita: Impreuna cu Primaria Baicoi si Consiliul Local al Orasului Baicoi vom sesiza, din nou, autoritatile competente (Garda de mediu), pentru ca acestea sa-si faca datoria .

 

Prieten plopeni.com: Incepand cu anul 2017 bugetul local este suplimentat cu veniturile de la companiile care isi au sediul in santierul 2. Ce aveti de gand sa faceti cu acesti bani?

Dragos Nita: Ii vom folosi, cu aprobarea Consiliului Local, pentru realizarea programului de investitii pe anul 2017.

 

Prieten plopeni.com : In conditiile in care in cei 10 ani in care s-ar fi putut accesa fonduri europene primaria Plopeni nu a reusit sa implementeze nici un proiect prin care sa beneficieze de aceste finantari cum au facut dealtfel comunele din jur ( exp. Dumbravesti, Cocorasti, Valcanesti, etc ), care sunt investitiile pe care doriti sa le materializati prin intermediul acestor finantari?

Dragos Nita: Dupa cum se cunoaste, orasele cu o populatie sub 10.000 de locuitori au fost vaduvite de fonduri europene, absorbtia acestora realizandu-se, totusi, prin asocieri cu Consiliul Judetean Prahova ( pentru deseuri, apa-canal) si se vad rezultatele. De altfel, indeosebi municipiile au obtinut fonduri europene. Comunele pe care le mentionati  au beneficiat de masura 322 care se adreseaza exclusiv mediului rural. GAL-urile, de asemenea .Abia din 2016 aceste GAL-uri se vor adresa si oraselor. Exista deja un contract de consultanta incheiat pentru eficientizarea energiei electrice,  prin GAL vom obtine un buldoexcavator, vom realiza monitorizarea video a orasului, vom moderniza iluminatul stradal.

 

Prieten plopeni.com : Care este metoda de evaluare pe care o folosiți pentru angajații primăriei și care este viziunea dvs referitor la pregătirea continuua a acestora? Dacă veți fi ales care este viziunea dvs referitor la întrebarea de mai sus ?

Dragos Nita: In fiecare an, conform HG nr.611/2008, functionarilor publici din cadrul Primariei orasului Plopeni li se intocmeste cate un raport de evaluare al carui continut este precizat de acest act normativ si in functie de care respectivii angajati sunt mentinuti sau nu, sunt  promovati sau nu. Daca voi fi ales, tinand cont de rapiditatea cu care au loc schimbari, modificari ale actelor normative, voi  aloca fonduri suficiente perfectionarii profesionale a angajatilor .

 

Prieten plopeni.com : Aveti in programul d-voastra planuri de creare de noi terenuri de sport pentru tineri? Daca da, care sunt acestea? Aveti in plan sa inchiriati terenurile actuale(sau printr-un parteneriat intre primarie si detinatorii acestor terenuri) ca locuitorii orasului sa aiba acces gratuit la aceste terenuri? (Ma refer aici la terenul de fotbal, terenurile de tenis, sala Polivalenta, sala de sport a liceului). Ati fi de acord cu construirea unei piste de biciclete care sa faca legatura intre Ploiesti si Slanic?

Dragos Nita: Da, se va amenaja un teren de sport pe strada Biruintei. In privinta terenurilor de sport existente si a Salii Polivalente, intrarea nu este libera, intrucat sunt incheiate contracte ferme.Dar vor intra in circuit cel de la Scoala gimnaziala si cel de la Colegiul tehnic.

 

Prieten plopeni.com: Din 2015 Plopeni s-a infratit cu localitatea Millau din Franta. Ce inseamna acest lucru? Care sunt avantajele locuitorilor orasului Plopeni din aceasta infratire si cum se pot organiza excursii/schimburi culturale intre locuitorii celor 2 orase avand sprijinul Primariei?

Dragos Nita: Infratirea localitatii Plopeni cu localitatea Millau din Franta inseamna dezvoltarea si promovarea de proiecte comune care vizeaza in mod deosebit  educatia,cultura, sportul, turismul. Carta infratirii , semnata de reprezentantii autoritatilor administratiei publice locale din cele doua localitati, contine prevederi precise referitoare la domeniile in care se pot organiza schimburi intre locuitorii si asociatiile din cele doua orase.

 

Prieten plopeni.com: A aparut in presa faptul ca santierul 2 a revenit in administratia orasului Plopeni. Decizia Curtii de Apel Ploiesti 220 din 8 februarie 2016 a dat solutia: " Respinge recursul ca nefondat. Obligă recurenta pârâtă la plata către intimatul pârât Oraşul Plopeni prin primar a sumei de 1000 de lei onorariu redus , cu titlul de cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 8 februarie 2016. "
Intrebare: Care este dosarul prin care s-a trecut Santierul 2 in administratia Orasului Plopeni? Decizia Curtii de Apel este data in recursul intentat de primaria Dumbravesti. Care este dosarul care a stat la baza acestui recurs?

 

Dragos Nita: Inca din 2013 a inceput actiunea impotriva comunei Dumbrtavesti, pentru recuperarea terenului pe care se afla Parcul Industrial Plopeni. Dosarul cu numarul 4479/105/2013 a fost pe rolul Tribunalului Prahova , a fost atacat cu recurs, iar Curtea de Apel Ploiesti a dat solutia favorabila Orasului Plopeni. Urmeaza sa facem demersurile necesare la MDRAP pentru emiterea Hotararii de Guvern.

 

Prieten Plopeni.com: Ce va intreprinde pt recuperarea spitalului orasenesc in interesul cetatenilor si nu al Dentirad? De ce a fost grabita privatizarea cand,cu rabdare,se putea reporni activitatea ,cum au facut-o multe localitati cu spitalele inchise de dezastrul Boc-Basescu. Se poate prezenta public contractul si se poate prezenta public cat castiga orasul din aceasta privatizare?

Dragos Nita: Am facut numeroase interventii, atat la Prefectura Prahova, la Guvern, cat si la Ministerul Sanatatii, pentru a impiedica desfiintarea Centrului de Sanatate Plopeni. Prin inchirierea imobilului Spitalului catre S.C.Dentirad am asigurat continuitatea efectuarii actului medical in beneficiul locuitorilor orasului Plopeni, precum si al multor cetateni din localitatile invecinate. Acele extrem de putine localitati care si-au redeschis spitalele au reusit s-o faca numai dupa ani de zile. Bineinteles ca se pot prezenta public contractul de inchiriere cu S.C.Dentirad Hospital si veniturile obtinute de orasul Plopeni din acesta.

 

Prieten Plopeni.com: Credeti ca fara ajutor major din partea Consiliului Judetean nu se poate admistra eficient o localitate? Cum au reusit primarii din localitatile Dudestii Noi (jud. Timis), Pestera ( jud Constanta)?

Dragos Nita: Tinand cont de dimensiunile reduse si specificul localitatii noastre ( este inconjurata de terenuri apartinand fondului forestier national),in acest moment avem nevoie, pentru realizarea investitiilor, de sprijin din partea Consiliului Judetean.

 

Prieten Plopeni.com: In toamna anului trecut, au început lucrările în zona D-urilor pentru un sens giratoriu si o mică parcare. În cât timp se vor finaliza si când vor începe reparațiile care sunt cât se poate de necesare?

Dragos Nita: In luna martie 2016 s-a aprobat parteneriatul cu Consiliul Judetean Prahova pentru realizarea acestor lucrari iar fondurile sunt asigurate din luna iulie 2016.

Prieten Plopeni.com: Procentul de atragere fonduri ue este în România de 10% .Câte proiecte ați inițiat în acest sens și care a fost procentul de reușită ? Unde putem vedea aceste proiecte și stadiul lor?

Dragos Nita: Dupa cum se cunoaste, orasele cu o populatie sub 10.000 de locuitori au fost vaduvite de fonduri europene, absorbtia acestora realizandu-se, totusi, prin asocieri cu Consiliul Judetean Prahova ( pentru deseuri, apa-canal) si se vad rezultatele. De altfel, indeosebi municipiile au obtinut fonduri europene. Doar comunele au beneficiat de masura 322 care se adreseaza exclusiv mediului rural. GAL-urile, de asemenea .Abia din 2016 aceste GAL-uri se vor adresa si oraselor. Exista deja un contract de consultanta incheiat pentru eficientizarea energiei electrice,  prin GAL vom obtine un buldoexcavator, vom realiza monitorizarea video a orasului, vom moderniza iluminatul stradal.

 

Prieten Plopeni.com: Cati bani sunt alocati anual pentru echipa de fotbal a orasului?

Dragos Nita: Pentru activitatea sectiei de fotbal care cuprinde :3 grupe de copii si juniori,echipa de seniori , plus intretinerea bazei sportive « Gheorghe Șilaev »costa 400 000 lei/an.

In cadrul grupului C.S.O Plopeni mai sunt si alte sectii sportive:

-Sectia de Handbal-grupa de minihandbal,grupa de juniori IV, grupa de juniori III , grupa de juniori II, grupa de juniori I, grupa de senioare, unde costurile ajung la 200 000 lei/an.

-Sectia de orientare turistica

-Sectia tenis de camp

-Sectia lupte libere

Pentru acestea din urma costurile se ridica la 20 000 lei/an

 

Va multumim pentru participare si va uram succes!

DN