1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>
 • Rezultate partiale Alegeri Locale 2016, astazi ora 10.00

  Avem rezultatele partiale inregistrate astazi la ora 10.00. Avem si votul la Consiliul Local.

  Iata mai jos situatia:

 • Plopenarii i- au acordat inca un mandat lui Dragos Nita

  In urma alegerilor de duminica 5 iunie, orasul Plopeni continua cu Primarul in functie. In urma numararii paralele domnul Dragos Nita (PNL) a acumulat un numar de 61% din voturile valabil exprimate. Pe locul doi clasandu-se candidatul PSD, Viorel Nedelcu. Felicitari castigatorului si echipei sale. Nu avem inca informatii despre situatia la Consiliul Local, va vom informa imediat ce le vom afla.

 • Marius Petre si echipa sa, suflul tanar al alegerilor

  A treia persoana care a raspuns afirmativ solictarii de a ne acorda un interviu este Mariu Petre candidat al PMP pentru postul de Primar al orasului nostru. Iata mai jos ceea ce a avut de spus tanarul candidat.

 • Ghiorghita SACALUS: "Fii curajos, voteaza schimbarea!"

  Incepand de astazi deschidem usa campaniei electorale. Am discutat cu candidatii pentru postul de Primar al orasului Plopeni. Au avut amabiliatatea de a ne raspunde intrebarilor noastre trei din cei cinci candidati, in ordinea raspunsurilor primite: Ghiorghita Sacalus (ALDE), Dragos Nita (PNL), Marius Petre ( PMP). 

  Astazi, publicam interviul cu domnul Ghiorghita Sacalus.

 • Millau si Plopeni, orase infratite

  Ieri, 28.09.2015, in cadrul sedintei Consiliului Local al orasului Plopeni, a fost oficializata infratirea localitatilor Millau din Franta cu orasul nostru.

Idei de campanie pentru Plopeni

PDF Imprimare Email

Pentru ca suntem in prag de alegeri si evident vom primi asigurari de la vecinii nostri politicienii ce si cum despre binele urbei noastre, ne-am gandit, pentru a le usura munca, sa le sugeram cateva actiuni, nu doar interesante ci si necesare a.i. orasul Plopeni sa fie asa cum toti ni-l dorim. Ceea ce urmeaza sunt ideile noastre ale celor de la plopeni.com – Stiri de acasa. Daca Primarul ales si echipa de consilieri nou aleasa vor considera ca ideile noastre merita a fi implementate, suntem aici pentru a ajuta la infaptuirea lor.

Sa le luam pe rand:

 1. A.      Educatia

-          Dezvoltarea in zona existentelor anexe gospodaresti (din jurul Scolii Generale) a unei institutii care sa deserveasca programului After School (Scoala dupa scoala) si care sa includa suficient de multe spatii unde sa se realizeze activitati didactice, optionale, dar si o cantina pentru o masa calda dupa amiaza.Toate acestea pentru a acoperi necesitatea parintilor de a-si lasa copiii in siguranta in timpul serviciului.

-          Cu ajutorul unor arhitecti sau ingineri in constructii (poate absolventi ai Scolii Generale) extinderea, pe aceeasi zona, a mai multor terenuri de sport, precum si modernizarea celor existente si de ce nu, includerea unei piste de atletism. Toate acestea cu scopul de a creste copii sanatosi si in spiritul concursului si a fair – play ului, lucruri care nu se invata nicaieri mai bine.

-          Realizarea la sfarsit de saptamana, cu ajutorul Casei de Cultura, a unor concursuri inter- clase, cu acelasi scop, acela de a-i obisnui pe copiii orasului cu participarea la concursuri, de la varste fragede.

-          Realizare unui teren de sport in spatele Liceului.

 1. B.      Cultura

Prin prezenta Casei de Cultura, orasul nostru are un in plus in fata multor orase de acelasi nivel sau poate chiar in fata unor orase mai mari. Din acest motiv, consideram ca, la momentul de fata, nu se acorda suficieta atentie acestui aspect si propunem o serie de activitati care sa determine ca aceasta institutie sa fie catalizatorul unei vieti cultural educative in orasul Plopeni.

-          Infiintarea de cluburi pentru copii in care, saptamanal, sa existe activitati de dezvoltare de abilitati practice;

-          Infiintarea unui club pentru adolescenti in care sa se discute teme pe care acestia le solicita de la cultura, educatie, sanatate, in colaborare cu Politia a unor sesiuni de informare pe diverse teme, samd;

-          Dezvoltarea Clubului Seniorilor, prin implicarea acestora in activitati care sa le utilizeze experienta anterioara.

-          Biblioteca din Oras sa fie mai aproape de copii, in primul rand, si de oricine doreste consultarea acestei institutii, prin realizarea in timpul vacantelor de vara a evenimentului “Cartea din Parc”.

-          Cu ajutorul institutiilor comerciale din oras, Biblioteca sa realizeze in magazinele din Plopeni, standuri din care copiii sa poate imprumuta carti.

-          In timpul verii, cel putin o data pe saptamana sa se realizeze o scena in aer liber, pe care copiii din oras sau din localitatile apropiate sa-si prezinte abilitatile in domenii diverse, arta, teatru, muzica samd.

-          Incurajarea activitatilor existente de tipul “Salba Prahovei”, “Corala Armonia”.

-          Utilizarea salii de spectacole pentru evenimente teatrale. In acest scop o relatie mai stransa cu Teatrul “Toma Caragiu” din Ploiesti este mai mult decat necesara.

-          Sala de 100 de locuri poate fi utilizata ca cinematograf cel putin la sfarsit de saptamana;

 1. C.      Infrastructura

-          Din fericire, drumurile din oras, in proportie ridicata, se gasesc la un nivel acceptabil, insa infrastructura nu se refera doar la cea rutiera. Pentru ca vremurile o cer, iar ideea de utilizare a bicicletei are din ce in ce mai multi adepti, este necesara o investitie in realizarea unor piste de biciclete care sa lege orasul de rutele exterioare existente deja in Gageni si Paulesti, dar si o ruta care sa scoata in evidenta Padurea Plopeni. In acest sens o pista de bicicleta sub forma circulara in jurul padurii credem ca este dorita de pasionatii de biciclete, dar si din localitatile alaturate. Bineinteles ca un astfel de proiect ar implica si localitatile invecinate sau poate Consiliul Judetean.(v foto 1)

 

-          O alta investitie care merita atentia celor care doresc sa ne conduca urbea pentru urmatorii patru ani este realizarea unui parc in zona cuprinsa intre Biserica si intersectia cu drumul spre Cocorastii Mislii. Sigur ca aici va fi nevoie de acordul celor de la Ocolul Silvic. Parcul se vrea a fi un parc natural cu foarte putine schimbari in mediul natural. Realizarea de alei, de zone de agrement, de ce nu un teatru de “vara”, toate acestea fara ca mediul natural sa fie distrus. Exemeple de astfel de parcuri naturale se gasesc oriunde in Europa de Vest, e suficient sa se consulte Google pentru intelegere. Un exemplu poate fi Parcul Bosbaan din Amsterdam, cu siguranta exista si alte locuri pe care cetateni ai Plopeniului aflati in strainatate sa le dea exemplu. V. foto 2)

 

-          O problema acuta cu care se confrunta orasul este lipsa de locuinte pentru tinerii casatoriti. Ni se invoca de ani buni lipsa spatiilor de amplasare a acestor locuinte. Cu sprijinul Regiei Padurilor cred ca se poate ajunge la un acord ca pe zonele unde sunt amplasate anexele gospodaresti sa se ridice cartiere de locuinte care se fie acordate in primul rand celor care au domiciliul in Plopeni. De teama pierderii voturilor multi dintre edilii orasului au evitat problema anexelor gospodaresti, cred ca este de maxima urgenta abordarea acestui subiect in sedintele de Consiliul Local si chiar realizarea unui referendum la nivel local in care cetatenii orasului sa decida soarta acestor zone. Daca vizualizati harta de mai jos, cred ca numarul de apartamente din oras ar putea fi aproape dublat, daca aceste zone ar fi utilizate in scopul sustinerii tinerilor din oras. (v. foto 3)

 

 

-          Tot la categoria investitii este de maxima urgenta modernizarea zonei Pietei. Este necesara aducerea acestei zone la un nivel care sa coincide cu vremurile pe care le traim, dar mai ales dezvoltarea acestei piete a.i. sa poata exista un loc in care producatorii de bunuri sa isi vanda produsele asa cum se intampla inainte de 1989.

 1. A.      Altele

Am trecut la categoria altele cam tot ce se discuta, in fiecare campanie, dar care, din pacate, raman doar la stadiul de subiecte importante pe agenda oricarui candidat.

-          Problema pretului apei, precum si a calitatii serviciilor celor de la HidroPrahova. Necesitatea (in timpul reviziilor sau defectiunilor de retea) ca, furnizorul de apa, sa asigure prezenta unor cisterne de apa in cartierele orasului, lucru care, din nefericire, nu se intampla.

-          Cresterea sigurantei in oras prin montarea de camere de luat vederi pe toate strazile din oras.

-          O mai buna semnalizare a strazilor atat cu marcaje cat si cu semne de circulatie;

-          Infiintarea unui Centru de Ajutor pentru copiii din familiile cu venituri mici. Ca personae juridice implicate in desfasurarea activitatii acestui Centru sa fie Gradinita, Scoala Generala, Primaria Plopeni (Serviciul Asistenta Sociala), Biserica si Politia Locala. Acest Centru sa-si desfasoare activitatea in Gradinita si Scoala, iar copiii carora sa le fie adresat ajutorul trebuie sa indeplineasca un minim criteriu, acesta ar fi ca ei sa fie obligati sa frecventeze cursurile celor doua institutii. Ajutoarele pe care copiii din categoria mai sus amintita le vor primi vor fi colectate in cadrul Gradinitei respectiv Scolii Generale. Ajutoarele pot fi de orice fel, imbracaminte, mancare sau financiar.

-          Problema cainilor fara stapan a fost des discutata pe site-ul nostru, vom face referire la un proiect de lege supus discutiei cu multi ani in urma, mai exact 2011. Iata proiectul aici.

Dupa cum se poate observa, ideile prezentate vin din zona culturala, educativa si sociala, fara sa venim cu ideii legate de viata economica si politica a orasului.

Bineinteles ca cele de mai sus pot fi detaliate, analizate  si mai ales comentate, e dreptul oricarui cetatean al orasului sa vina cu idei prin care orasul nostru sa iasa din conul de umbra din ultimii 25 de ani.

Rugamintea noastra catre orice politician interesat sa preia din ideile noastre este sa ne contacteze si pe noi a.i. sa putem fi mai clari in explicatii. De asemenea, rugam ca eventualele comentarii sa se incadreze in limita bunului simt.

Echipa www.plopeni.com – Stiri de acasa

Contact: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

biciclete

 

plopeni parc

cotete

 

Comentarii  

 
0 #1 Cosminu 08-04-2016 19:43
Propunerile menționate de voi sunt foarte îndrăznețe. Am spus îndrăznețe întrucât ma gândesc la mentalitatea "invechita" a celor care fac parte din aparatul administrativ (primar , consilieri) al acestui oraș.

Mai jos un exemplu de urmat pt primăria orașului nostru :
www.primăriaciugud.ro
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează