1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>
 • Ghiorghita SACALUS: "Fii curajos, voteaza schimbarea!"

  Incepand de astazi deschidem usa campaniei electorale. Am discutat cu candidatii pentru postul de Primar al orasului Plopeni. Au avut amabiliatatea de a ne raspunde intrebarilor noastre trei din cei cinci candidati, in ordinea raspunsurilor primite: Ghiorghita Sacalus (ALDE), Dragos Nita (PNL), Marius Petre ( PMP). 

  Astazi, publicam interviul cu domnul Ghiorghita Sacalus.

 • Millau si Plopeni, orase infratite

  Ieri, 28.09.2015, in cadrul sedintei Consiliului Local al orasului Plopeni, a fost oficializata infratirea localitatilor Millau din Franta cu orasul nostru.

 • Impreuna pentru un Plopeni mai frumos

  Sunt idei care trebuiesc imbratisate si de ce nu, promovate. Dupa “Cartea din Parc”, vrem sa lansam o noua provocare, de data asta sustinerea trebuie sa fie si mai mare, nu doar din partea voastra ci si din partea autoritatilor.

 • Gradinita "Frunza de Stejar" bate la usa internetului

  Vorbim despre educatie mai mult ca oricand. Acest lucru fiind cauzat de multe situatii nefericite care au dus, vrand nevrand,  la un declin, al carui final il asteptam cat mai repede. Exista in acest semi intuneric in care ne zbatem , oameni care cred si fac tot posibilul sa schimbe lucrurile. Cred ca daca in fiecare scoala, gradinita, liceu, universitate, dorinta de mai bine ar insemna o mai mare deschidere catre nou si catre binele celui pe care il educam, cred, o mai spun o data, ca lucrurile ar sta mult mai bine. Din fericire pentru noi, locuitori ai orasului Plopeni, cineva gandeste in directia mai sus amintita. Despre ce e vorba, vedeti mai jos.

 • Festivalul “Bucuriile Toamnei”

  Chiar daca de la alegeri si pana azi, adica de mai bine de patru luni, in orasul nostru nu se intampla nimic, din punct de vedere administrativ, adica mizeria pe strazi e la ea acasa, cainii fara stapani si ei sunt prezenti, investitiile de anii trecuti isi arata limitele si “calitatea”; cu toate acestea, ziceam, iata ca ai nostri alesi, adica in ordinea valorii sau invalorii: Consiliul Local, Primaria Plopeni in colaborare cu Casa de Cultura (singura institutie care tine pasul cu vremurile) au decis organizarea la sfarsitul saptamanii, in zilele de 20 - 21 Octombrie, Festivalul “Bucuriile Toamnei”.

  Mentionam ca administratorii site-ului www.plopeni.com isi prezinta pe aceasta cale dezacordul cu astfel de evenimente in contextul celor exprimate mai sus.

Proiect Hotărâre câini fără stăpân

PDF Imprimare Email

De cateva saptamani, alesii nostri din Parlament au decis ca Administratiile Locale sa se ocupe de eterna problema a cainilor fara stapan, mai exact sa organizeze referendumuri sau sondaje de opinie in care cetatenii localitatilor sa decida soarta acestor necuvantatoare.

Cum ne e greu sa credem ca la nivelul orasului nostru acest lucru se va realiza sau mai bine zis ne vom lovi de aceeasi problema a lipsei fondurilor pentru pregatirea unui astfel de eveniment, venim cu o propunere pentru rezolvarea acestei probleme.

Proiectul de Hotarare de mai jos nu ne apartine, insa a fost adaptat situatiei existente in localitatea noastra si poate avea o aplicare imediata.

Multumim colegilor de la www.ph-online.ro pentru sprijin.

Iata mai jos textul pe care noi il propunem si la care va rugam sa aduceti adaugiri. Orice comentariu este deasemenea bine venit.

PROIECT DE HOTĂRÂRE privind unele măsuri pentru reglementarea situatiei cainilor comunitari pe raza orasului PLOPENI

Art. 1 Primaria Plopeni se obliga sa aloce un buget anul pentru campanii de informare publica in vederea cresterii numarului de adoptii de caini comunitari. Aceasta suma va fi decisa de Consilul Local Plopeni (CL)

Art. 2. Pe raza orasului Plopeni se interzice abandonul cainilor.

Art. 3. Nerespectarea prevederilor Art.2 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei.

Art. 4 Adoptarea de caini de la Adapostul de Caini din zona Recea si abandonarea lor ulterioara in spatii publice constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei.

Art. 5 Persoanele care adopta caini potrivit Art. 4 vor fi verificate, o data pe an, de echipe de voluntari alesi anual, din randul iubitorilor de animale, recomandati de ONG-uri cu activitate in acest domeniu, timp de doi ani de la data adoptiei.

Art. 6 Lipsa cainelui din custodie sau aplicarea de rele tratamente acestuia, constatate in urma controlului prevazut la Art. 5, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei.

Art. 7 Cainii comunitari pot fi colectati si dusi la Adapostul de Caini din zona Recea de orice persoana fizica, sub declaratie pe proprie raspundere ca a gasit cainele intr-un spatiu public, nesupravegheat si nemarcat ca fiind in custodia altei persoane. 

Art. 8 Orice activitate de ingrijire a cainilor fara stapan si/sau de creare de adaposturi pentru acestia pe domeniul public se considera contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 100 lei la 1.000 lei

Art. 9 Se instituie "Taxa de Solidaritate", in suma de 10 lei pe an, cu plata facultativa, la achitarea impozitului, astfel ca iubitorii de animale sa poata contribui la finantarea Adapostului de caini din zona Recea.

Art. 10 Toti cainii comunitari care ajung in adapost vor fi sterilizati si bine ingrjiti timp de 30 de zile, in vederea adoptiei ulterioare, sau in vederea eutanasiei.

Art. 11 Politia Locala este imputernicita sa aplice amenzile prevazute la articolele 3,4,6 si 8

Art. 12 Amenzile prevazute la articolele 3, 4. 6 si 8 se constituie in venituri exclusiv pentru Adapostul de Caini din zona Recea si pentru tichete valorice cu care Primaria Plopeni sa subventioneze tratamentele antirabice ale pacientilor muscati de caini pe domeniul public al orasului Plopeni.

Comentarii  

 
+1 #3 Axineta 14-02-2012 13:52
De cainii fara stapan dar sterilizati,ned usi in adapost(care nu face fata la nr.mare de caini abandonati de comunele limitrofe)cine se ocupa?Ce vina au bietele animale si cei care ii hranesc?De ce nu se prevede in masurile primariei si amenzi ptr.primariile limitrofe care nu au luat masuri impotriva celor care arunca cainii in Plopeni.De ce administratorul de la Recea nu strange si aceste animale,de ce nu se merge la adm.de SRL cu rugamintea de a dona nu bani(ca astia zboara)ci sac cu crochete.
Citat
 
 
0 #2 Anonim 15-01-2012 00:37
Citesc, citesc si ma tot uimesc. Sa lovesti un maidanez e ceva grav ptr care primesti amenda, dar cand vin vreo 5 pe tine si te musca care dupa unde apuca, cine plateste dupa? Iubitorii de animale care cotizeaza cate 10 lei, pe ei ii doare-n P**a. E uman sa bagi sorici pe sub nas, dar e inuman sa eutanasiezi un caine. ..si exemple sunt multe ;)
Citat
 
 
+2 #1 Robredo 10-12-2011 19:26
Propunere :

Consilui locat sa achizitioneze un AK47 ce sa va utiliza la eliminarea cainilor fara stapan.
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează